Tuesday, September 1, 2009

Bakal

Peristiwa 1:
Ketika sedang sibuk di dapur membuat caramel, emak pula sedang sibuk membuat roti jala. Kedua-duanya dibuat untuk tempahan dan jualan.
Mak: Ooo..camtu buat kuih ni~ (sambil melihat aku dan adik membuat creme caramel)
Aku: A'ah~
Mak: Nanti Ajoy boleh jualkan roti jala tak?
Aku: Boleh je..cakap je la kat diye
Mak: "Roti jala ni bakal mak mertua yg buat~" (konon-konon mengajuk gaya Ajoy mempromosikan roti jala)
Aku: Hahaha~

Peristiwa 2:
Ketika sedang sibuk menyediakan juadah berbuka puasa.
Aku: Weh Hazirah, Abg Ajoy tanye nak pasang pelita tak kat rumah
Adik: NAK!!
Aku: Haa boleh la nanti pasang
Adik: Yeay yeay sukanye dengan bakal abang ipar aku ni. Kak Shila (kakak ipar) pon best gak. Dua-dua cam bersemangat!
Aku: Itulah..bagus la sbb family kite ni tak semangat raya langsung~

*Mesti ade org yg sedang tersenyum-senyum sampai ke telinga bila bace post ni hehehe*

5 comments:

kasehDANpercaya said...

saye ke?
sbb saye tersenyum lebar...

LuN said...

hahahha.
bakal.. bile lg?

Fiza Pushie said...

zaiman: haha bukan anda ye. name anda tidak disebut di dalam entry ini :P

lun: tanye sape tu? zaiman ke i? hahaha

o-man said...

wow sudah sampai ke tahap tsebut!!

Fiza Pushie said...

oman: yup, dah sampai ke tahap tersebut. kami mmg pantas. tidak membuang mase. hehehehe

Post a Comment